Calvados-marineret skærising m/multisaftsauce
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
2 flåede skærisinger à 200- 250 g TILBEREDNING: Anbring skærisingerne på en tallerken og krydr på beg-ge sider med f.eks. citronpeber, paprika, karry etc. Hæld lidt calvados over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så skærisingerne kan stå og trække. Klargør grønsa-gerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. Herbes de Provence, basilikum, estragon) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg skærisingerne på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved. Inden skærisingerne placeres på et smurt ildfast fad, krydres de på begge sider med krydderurter og middelhavssalt. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så over-fladen bliver sprød og lækker. Mens skærisingerne tilberedes i ovnen, hældes over-flødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflon-belagt pande, kan den evt. yderligere tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løgene, tomatkon-centrat og honningsennep. Tilsæt krydderier og 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes multifrugtsaften. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Server retten til tør afkølet hvidvin (f.eks. Riesling fra Alsace), eller rosévin (f.eks. Saint-Chinian fra Syd-frankrig). En let afkølet rødvin (f.eks. Fleurie fra Beau-jolais) ville også være et fortræffeligt valg. I øvrigt henvises til opskrifterne "Indtagende ising med skorzonerrodssauce" "Storslået skærisingfilet med marsala-sauce" "Sprødstegt isingfilet med vinsauce" "Festlig skrubbefilet med rødkålssauce" |
|