Ændret livsstil

 Tilbage

Vi startede med at droppe smør på brødet og erstat-tede det med BECEL 30 (i dag 38) og gik over til planteolie (rapsolie) til madlavning. Saucen til aftens-maden blev nu tilberedt med en blanding af fløde 9% og maizenajævning, og der blev skåret lidt ned på por-tionerne i den daglige kost.

Nye undersøgelser viste på det tidspunkt, at fisk (især de fede som sild, laks og makrel) havde en gavnlig effekt på ens helbred og vægt, og vi spiste derfor i starten op imod 1½ kg pr. uge hver (fersk fisk, dybfrostfisk og fiskekonserves). Samtidig begyndte vi at spise flere grønsager (kogte) til frokost og aften.

Vi valgte efterhånden at droppe svinekød og erstattede det med kalkun, kylling, struds, kanin og tilsvarende. Dog fik vi af og til lam, kalvekød og oksekød. Til fro-kost fik vi i begyndelsen kildevand, og til aftensmaden drak vi vin (rødvin, hvidvin eller rosévin).

Resultatet af denne kostomlægning gav hurtig gevinst fra 1996 til 1997: Mogens’ kolesteroltal faldt fra 8,0 til 5,9.
Sidegevinsten ved vores ændrede livsstil betød, at Mogens tabte 14 kg, mens Solveig kunne sige farvel til 15 kg.

I de følgende år fortsatte vægttabet:
Fra 1997 til 1999 tabte Mogens 12 kg og Solveig 13 g.
Fra 1999 til 2001 tabte Mogens 2 kg og Solveig 5 kg.
Fra 2001 til 2004 tabte Mogens 2 kg og Solveig 3 kg.

Vi har altid brugt cyklen som transportmiddel (både før og efter vores kostomlægning). Det er stort set den eneste form for motion, vi ”dyrker”. Det skal også næv-nes, at ingen af os nogen sinde har røget.

Usynlig tæller side 3

Til toppen

 
Sidst opdateret: 06.10.2006