Ændret livsstil |
|
Vi startede med at droppe smør på brødet og erstat-tede det med BECEL 30 (i dag 38) og gik over
til planteolie (rapsolie) til madlavning. Saucen til aftens-maden blev nu tilberedt med en blanding af fløde 9% og maizenajævning, og der blev skåret
lidt ned på por-tionerne i den daglige kost.
Nye undersøgelser viste på det tidspunkt, at fisk (især de fede som sild, laks og makrel) havde en gavnlig effekt på ens helbred og vægt, og vi spiste derfor i starten op imod 1½ kg pr. uge hver (fersk fisk, dybfrostfisk og fiskekonserves). Samtidig begyndte vi at spise flere grønsager (kogte) til frokost og aften. Vi valgte efterhånden at droppe svinekød og erstattede det med kalkun, kylling, struds, kanin og tilsvarende. Dog fik vi af og til lam, kalvekød og oksekød. Til fro-kost fik vi i begyndelsen kildevand, og til aftensmaden drak vi vin (rødvin, hvidvin eller rosévin). Resultatet af denne kostomlægning gav hurtig gevinst fra 1996 til 1997: Mogens’ kolesteroltal faldt fra 8,0 til 5,9. I de følgende år fortsatte vægttabet: Vi har altid brugt cyklen som transportmiddel (både før og efter vores kostomlægning). Det er stort set den eneste form for motion, vi ”dyrker”. Det skal også næv-nes, at ingen af os nogen sinde har røget. |
Sidst opdateret: 06.10.2006 |