Mogens' fiskeopskrifter |
Mogens' fiskesaucer
|
Formålet med mine opskrifter er at aflive myten om, at det er svært at tilberede fisk. Ved hver opskrift har jeg forsøgt at gå minutiøst til værks (trin for trin), så alle har mulighed for at være med. Det er vigtigt for mig at formidle, at en ret ikke blot skal være sund, men også lækker og velsmagende. Brugen af krydde-rier og krydderurter gør det spændende at lave mad og er en stor inspirationskilde, der fremmer kreativiteten. Alle opskrifter er grundopskrifter, som kan bruges til forskellige typer fisk, og som kan tilpasses den enkeltes smag. Ofte spørger folk mig: ”Hvordan tilbe-reder du den fisk?” Hvis det f.eks. drejer sig om flået ising eller anden type flået fladfisk, er mit svar: Pensl den med curry paste (mild), krydr den med f.eks. karry, paprika, citronpeber, lad den trække nogle timer i køleskabet. Vend den i hvedemel, steg den hurtigt på panden i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved (men hæld overflødig olie væk, inden du begynder at lave sauce!), anbring den derefter på et smurt ildfast fad og steg den i ovn i ca. 15 min. ved 160°. Kom krydderurter og middelhavssalt på fisken og grill den til sidst ved 250-300° i 1-2 min. Når du prøver en ny fisk, er det en god ide at sammenligne den med nogle, der ligner den, og som du er fortrolig med. Så kan du efterhånden tilberede hvilken som helst fisk! I mine oprindelige fiskeopskrifter har jeg til saucen anvendt fløde 9 % og maizenajævning, men henviser i øvrigt til:
|
Sidst opdateret: 05.04.2016 |