Mogens' fiskeopskrifter

Tilbage  

Formålet med mine opskrifter er at aflive myten om, at det er svært at tilberede fisk. Ved hver opskrift har jeg forsøgt at gå minutiøst til værks (trin for trin), så alle har mulighed for at være med. Det er vigtigt for mig at formidle, at en ret ikke blot skal være sund, men også lækker og velsmagende. Brugen af krydde-rier og krydderurter gør det spændende at lave mad og er en stor inspirationskilde, der fremmer kreativiteten.

Alle opskrifter er grundopskrifter, som kan bruges til forskellige typer fisk, og som kan tilpasses den enkeltes smag. Ofte spørger folk mig: ”Hvordan tilbe-reder du den fisk?” Hvis det f.eks. drejer sig om flået ising eller anden type flået fladfisk, er mit svar: Pensl den med curry paste (mild), krydr den med f.eks. karry, paprika, citronpeber, lad den trække nogle timer i køleskabet. Vend den i hvedemel, steg den hurtigt på panden i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved (men hæld overflødig olie væk, inden du begynder at lave sauce!), anbring den derefter på et smurt ildfast fad og steg den i ovn i ca. 15 min. ved 160°. Kom krydderurter og middelhavssalt på fisken og grill den til sidst ved 250-300° i 1-2 min. Når du prøver en ny fisk, er det en god ide at sammenligne den med nogle, der ligner den, og som du er fortrolig med. Så kan du efterhånden tilberede hvilken som helst fisk!

I mine oprindelige fiskeopskrifter har jeg til saucen anvendt fløde 9 % og maizenajævning, men henviser i øvrigt til:

Tomatiseret fiskesauce Stout-sauce
Sennepssauce Blomkålssauce
Pebersauce Rødbedesauce
Vinsauce Peberfrugtsauce
Peberrodssauce Blegsellerisauce
Skaldyrssauce Mangosauce
Honningsauce Aspargessauce
Muscat-sauce Porresauce
Ølsauce Kirsebærvinsauce
Estragonsauce Jordbærsauce
Orangesauce Hindbærsauce
Citronsauce Blåbærsauce
Kaperssauce Ferskensauce
Muskat-sauce Majssauce
Sauce provenςale Cidersauce
Limesauce Grappa-sauce
Myntesauce Broccoli-sauce
Dildsauce Grønkålssauce
Gulerodssauce Sambuca-sauce
Cognac-sauce Grand Marnier-sauce
Rom-sauce Ananassauce
Persillesauce Pineau de Charentes-sauce
Basilikumsauce Bønnesauce
Bourbon-sauce Marc-sauce
Purløgssauce Rødvinssauce
Æblesauce Whiskysauce
Timiansauce Rosenkålssauce
Appelsinsauce Spinatsauce
Rosmarinsauce Jordskokkesauce
Oreganosauce Guldølsauce
Multisaftsauce Hvedeølsauce
Calvados-sauce Roséchampignonsauce
Meriansauce Bittersauce
Kørvelsauce Persillerodssauce
Løvstikkesauce Enebærsauce
Portvinssauce Pastinaksauce
Fransk estragonsauce Skorzonerrodssauce
Sherrysauce Stjerneanissauce
Madeirasauce Urtesennepssauce
Salviesauce Kålrabisauce
Pernod-sauce Sauce Bénédictine
Karsesauce Citrontimiansauce
Brøndkarsesauce Ramsløgsauce
Citronmelissesauce Koriandersauce
Fennikelsauce Ingefærsauce
Champignonsauce Citrongræssauce
Rødkålssauce Chilisauce
Marsala-sauce Havtornsauce
Solbærsauce  

 

Usynlig tæller side 6

Til toppen

 
Sidst opdateret: 05.04.2016