Om morgenen drikker vi kaffe og spiser hver to halve skiver sandwichbrød med 30% mellemlagret skæreost på den ene halve skive.
Vi spiser begge fiskekonserves eller røget fisk på den anden halve skive (vi bruger BECEL 38%/AMA Let 38% på brødet).
Til frokost får vi udelukkende fiskeprodukter (dybfrost, røget fisk, marinerede sild i glas eller fiskekonserves) og evt. skaldyr – i alt ca. 200 g hver –
og hver ca. 350-400 g rå og mest grove grønsager (f.eks. gulerod, rødkål, blomkål, rosenkål, broccoli, spidskål, grønkål, men også f.eks. tomat og gul peberfrugt) samt frugt (f.eks. druer, jordbær, blåbær, tynde skiver pærer eller æbler) – uden dressing, men med
krydderurter. Hertil spiser vi begge to halve skiver sandwichbrød med BECEL 38. Vi drikker begge en halv liter skummetmælk til maden.
Om aftenen anvender vi udelukkende rapsolie til stegning på pande og i ovn og bruger til kødretterne stadig fløde 9% og maizenajævning til saucen. Til fiskeretterne har Mogens imidlertid udviklet nogle nye specielle
FISKESAUCER.
Et typisk aftensmåltid består af 150 g kød, 200 g rå (mest grove) grønsager samt frugt (som til frokost) og 2-3 små kartofler pr. person. Vi får normalt fisk (flået eller fileteret) til aften 4 gange om ugen, søndag og onsdag spiser vi som oftest fjerkræ (kalkun eller kylling) og fredag vælger vi som regel oksekød (tykstegsfilet, Rib-Eye, Entrecôte, oksefilet etc.), evt. lamme- eller kalvekød. Totalt indtager vi hver min. 2 kg fiskeprodukter og min. 4 kg grønsager og frugt om ugen. Det skal understreges, at vi aldrig spiser kogt eller dampet fisk. Vi drikker hver et glas vin til maden om aftenen.
Til aftenkaffen (koffeinfri pulverkaffe) får vi lidt is med ca. 10% fedtindhold eller et par stykker chokolade. Senere nyder vi normalt spændende øl fra danske eller udenlandske bryghuse.
Hele dagen igennem drikker vi en del kildevand.
Vi synes, at det er en stor fornøjelse at spise fisk og skaldyr,
da der findes så mange forskellige typer og arter. Hver gang vi støder på en ny fisk, som vi ikke har smagt før, skal vi simpelthen prøve den!
Som et kuriosum kan vi oplyse, at vi fra 1996 til dags dato har prøvet 198 forskellige slags fisk og skaldyr (de fleste herhjemme og en del i udlandet)!!