Flået skrubbe
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 2 flåede skrubber à 200- 250 g TILBEREDNING: Læg skrubberne på en tallerken og pensl dem på beg-ge sider med curry paste, krydr derefter på begge sider med den angivne mængde knuste madagascarpeber og f.eks. paprika, citronpeber, karry etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer, så fisken kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. anis, spidskommen, basilikum) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg skrubberne på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved. Inden skrubberne anbringes på et smurt ildfast fad, krydres de på begge sider med krydderurter og middelhavssalt. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver sprød. Mens skrubberne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. yderligere tørres med køkken- rulle). Guleroden rives, og champignons skæres i ski-ver, hvorefter de tilberedes på panden sammen med resten af den knuste madagascarpeber (ikke for me- get!), løg og Dijon-sennep med honning. Tilsæt andre krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fis- ken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom krydder- urter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne "Calvados-marineret skærising med multisaftsauce" "Indtagende ising med skorzonerrodssauce" |
|