Flået skrubbe
med pebersauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

2 flåede skrubber à 200- 250 g
400 g rå grønsager (f.eks. blomkål, spidskål, savojkål, gul peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
1 tsk. Dijon-sennep med honning
3 tsk. madagascarpeber / grøn peber (knuses i morter): 1 tsk. til fisken og 2 tsk. til saucen
andre krydderier
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
1 lille gulerod og 3-4 champignons (til sauce)
mild curry paste
hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg skrubberne på en tallerken og pensl dem på beg-ge sider med curry paste, krydr derefter på begge sider med den angivne mængde knuste madagascarpeber og f.eks. paprika, citronpeber, karry etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer, så fisken kan stå og trække.

Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. anis, spidskommen, basilikum) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg skrubberne på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved. Inden skrubberne anbringes på et smurt ildfast fad, krydres de på begge sider med krydderurter og middelhavssalt. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver sprød.

Mens skrubberne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. yderligere tørres med køkken- rulle). Guleroden rives, og champignons skæres i ski-ver, hvorefter de tilberedes på panden sammen med resten af den knuste madagascarpeber (ikke for me- get!), løg og Dijon-sennep med honning. Tilsæt andre krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fis- ken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom krydder- urter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
På tilsvarende vis kan andre fladfisk som f.eks. flået ising, rødtunge, skærising tilberedes. Det er en god idé at anvende en fiskekniv til at filetere fisken på begge sider under måltidet.
Skrubben er en dejlig og billig spisefisk.


Usynlig tæller side 18

Til toppen