Sprødstegt isingfilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g isingfileter TILBEREDNING: Læg fileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med curry paste, krydr derefter på begge sider med f.eks. paprika, mild chili, citronpeber, karry etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med fisken ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. anis, basilikum, estragon) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derpå fileterne i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydder-urter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grøn-sagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så fileterne bliver sprøde. Mens fileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. yderligere tørres med køkken- rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg og tomatkoncentrat. Til- sæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden
saucen er ved at være færdig, tilsættes vermouth. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middel- havssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne "Festlig skrubbefilet med rødkålssauce" ”Flået skrubbe med pebersauce” |
|