Festlig skrubbefilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
ca. 300 g skrubbefileter TILBEREDNING: Placer skrubbefileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep, krydr derpå på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, paprika, mild chili, karry etc. Hæld lidt æblesaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle-skabet nogle timer, så fisken kan stå og trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i rugmel. Steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derpå fileterne i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde og lækre. Mens fileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig olie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. rugmel, derefter vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes den fintsnittede rødkål. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne ”Flået skrubbe med pebersauce” "Calvados-marineret skærising med multisaftsauce" "Indtagende ising med skorzonerrodssauce"
|
|