Festlig skrubbefilet
med rødkålssauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g skrubbefileter
400 g rå grønsager (f.eks. pastinak, rød peberfrugt, spidskål, broccoli)
4-6 små kartofler
rapsolie
Dijon-sennep med honning til pensling af fisken
koncentreret æblesaft til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. honning
1 tsk. koncentreret citronsaft
8 spsk. fintsnittet rødkål
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
rugmel
vand

TILBEREDNING:

Placer skrubbefileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep, krydr derpå på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, paprika, mild chili, karry etc. Hæld lidt æblesaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle-skabet nogle timer, så fisken kan stå og trække.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, persille, timian) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i rugmel. Steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derpå fileterne i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde og lækre.

Mens fileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig olie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. rugmel, derefter vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes den fintsnittede rødkål. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Skrubbe er en lækker spisefisk, der kan købes året rundt til en rimelig pris. Penslingen med honning-sennep og marineringen i æblesaft gør fileterne ekstra saftige, og rødkålssaucen er en mild og diskret med-spiller til fisken.

I øvrigt henvises til opskrifterne

”Sprødstegt isingfilet med vinsauce”


”Storslået skærisingfilet med marsala-sauce”

”Flået skrubbe med pebersauce”

"Calvados-marineret skærising med multisaftsauce"

"Indtagende ising med skorzonerrodssauce"

Til toppen