Superskøn søtungefilet
|
|
INGREDIENSER: ca. 300 g søtungefileter TILBEREDNING: Placer søtungefileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, fiskekryd-deri, paprika etc. Hæld lidt muscatvin over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så fisken kan stå og trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derpå fileterne i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde og faste. Mens fileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig olie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 cham-pignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføres sambuca. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Marineringen med muscatvin gør fiskekødet meget fast og lækkert, og den raffinerede sambuca-sauce yder i høj grad fisken fuld retfærdighed! I øvrigt henvises til opskrifterne ”Rødtungefilet ”Madérienne” med broccoli-sauce” ”Æblemarineret rødtunge med æblesauce” og "Suveræn søtunge med Bourbon-sauce" Prøv også forretten
|
|