Anbring rødtungerne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, karry, fiskekrydderi etc. Hæld æblesaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk rødtungerne med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i
øleskabet nogle timer, så det kan trække.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. merian, Herbes de Provence, rosmarin) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.
Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag rødtungerne ud af køle-skabet, vend dem i hvedemel på begge sider og steg dem i rigeligt med rapsolie på begge sider, så fisken kan tage ved. Inden rødtungerne anbringes på et smurt ildfast fad, krydres de på begge sider med krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. og grill til sidst ved 250-300˚, så overfladen bliver sprød.
Mens rødtungerne bliver tilberedt i ovnen, hældes over-flødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en
teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken-rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, dernæst vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføres den koncentrerede æblesaft. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.
KOMMENTARER:
Rødtunge er en overordentlig lækker fladfisk, som i smag og konsistens minder meget om søtunge, men koster noget mindre. Det kan anbefales at benytte en fiskekniv til at filetere fisken på begge sider under måltidet.
Søtunge kan også tilberedes efter ovenstående op- skrift. I øvrigt henvises til opskrifterne
”Suveræn søtunge med Bourbon-sauce”
"Superskøn søtungefilet med sambuca-sauce"
”Æblemarineret rødtunge med æblesauce”