Suveræn søtunge
med Bourbon-sauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

2 flåede søtunger à 200- 250 g
400 g grønsager (f.eks. spidskål, broccoli, orange peberfrugt, rødkål)
4-6 små kartofler
rapsolie
koncentreret citronsaft til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Dijon-sennep med honning
3 cl Bourbon (amerikansk whisky) eller tilsvarende spiritus
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg søtungerne på en tallerken og krydr dem på beg-ge sider med f.eks. paprika, citronpeber, karry etc. Hæld citronsaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer.

Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. merian, spidskom-men, basilikum) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg søtungerne i rigeligt med rapsolie på begge sider, så fisken kan tage ved. Inden søtungerne anbringes på et smurt ildfast fad, krydres de på begge sider med krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver sprød.

Mens søtungerne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. yderligere tørres med køkken-rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Søunge er en fremragende spisefisk, som er populær i hele Europa. Den er normalt en dyr spise og kan være svær at få fat på. Den har en dejlig fast konsistens ligesom pighvar.

Det er en god idé at anvende en fiskekniv til at file- tere fisken på begge sider under måltidet. Bourbon-saucen medvirker til at gøre måltidet til en stor oplevel-se, da den understreger fiskens raffinerede smag.

Ovenstående opskrift kan i øvrigt også bruges ved tilberedning af rødtunge. I øvrigt henvises til opskrif- terne

”Æblemarineret rødtunge med æblesauce”

"Superskøn søtungefilet med sambuca-sauce" og

”Rødtungefilet ”Madérienne” med broccoli-sauce”

Prøv også forretten

"Søtunge à la Joséphine"


Usynlig tæller side 54

Til toppen