Søtunge à la Joséphine

Tilbage 

(10 PERSONER!)

INGREDIENSER:

800-900 g søtungefileter (rødtungefileter, isingfileter, skrubbefileter kan også bruges)
5 skalotteløg
5 fed hvidløg
7-8 modne tomater
ca. 30 g persille
5-6 spsk. rasp
rapsolie
krydderier
flûtes

TILBEREDNING:

Hak løgene fint og knus hvidløgene. Lad begge dele snurre nogle minutter i rapsolie i en gryde. Skær toma-terne i mindre stykker og anbring dem over løgene sammen med halvdelen af den i forvejen hakkede persille. Drys lidt middelhavssalt, citronpeber og kryd- derurter (timian, oregano, basilikum etc.) ned i gryden og lad det hele snurre i ca. 15 minutter. Kom denne blanding i en blender og færdiggør den her (brug ca. 1 minut i alt). Efter afkøling sættes den i køleskabet (f. eks. i en plasticboks) et døgn.

Mariner fileterne på begge sider med MILD curry paste eller et tilsvarende produkt, krydr på begge sider med karry, citronpeber, paprika etc. samt middelhavssalt. Lad ligeledes fisken trække et døgn i en plasticboks i køleskabet.

Et ildfast fad pensles godt med rapsolie. Først hældes grønsagsblandingen i og fordeles. Derefter lægges file-terne taglagt herpå, og endelig drysses raspen over fisk og grønsagsblanding sammen med resten af den hakkede persille samt middelhavssalt, så det dækker.

Sæt fadet ind i en ovn på ca. 200° varmluftovn ca. 190°) og steg i ca. 25 minutter (eller 160°, varmluftovn ca. 150° og steg i ca. 30 minutter, hvis det passer bedre ind i den øvrige madlavning). Til sidst grilles retten et par minutter ved 250-300°. Server flûtes til retten.

KOMMENTARER:
Hvis denne ret skal anvendes som hovedret, passer den til 5-6 personer. Som tilbehør anbefales kartofler og grøn salat.

Usynlig tæller side 10