Forførende liflig smelt
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: Køb 400-500 g hele smelter hos fiskehandleren. Klip hoved og hale af de små velduftende fisk (de dufter af agurk!), klip derpå bugen op og fjern indvoldene, men lad rygbenet blive siddende! ca. 300 g smelt (vægt efter klargøring) TILBEREDNING: Læg smelten på en tallerken og pensl den på begge sider med curry paste, krydr derefter på begge sider med f.eks. karry, paprika, citronpeber, mild chili etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Mens smelten bliver tilberedt i ovnen, hældes over- flødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken- rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og Dijon-sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. rugmel, dernæst vand. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. NB! Under spisning af fisken kan man vælge at fjerne dens rygben eller simpelthen blot spise det med, da det er meget lille og sprødt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne "Superdejlige sardiner med ramsløgsauce" "Ansjoser i hvid rom med koriandersauce"og "Sardiner i Jamaica rom med chilisauce" |
|