Sardiner i Jamaica rom
|
|
INGREDIENSER: Køb 400- 500 g hele sardiner hos fiskehandleren. Klip hoved og hale af de små lækre fisk, klip derpå bugen op og fjern indvoldene, men lad rygbenet blive siddende! INGREDIENSER: ca. 300 g sardiner (vægt efter klargøring) TILBEREDNING: Placer sardinerne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, mild chili, karry etc., hæld lidt mørk Jamaica rom over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Mens sardinerne bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med den finthakkede chili, løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, dernæst vand. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. NB! Under spisning af fisken kan man vælge at fjerne dens rygben eller simpelthen blot spise det med, da det er meget lille og sprødt. KOMMENTARER: Pga. den globale opvarmning bliver sardinen mere og mere udbredt i Danmark. Specielt i Nordsøen er den blevet så udbredt, at danske erhvervsfiskere allerede nu kan drive et fiskeri efter sardiner. I ovennævnte opskrift er fisken blevet marineret i mørk Jamaica rom, som gør den dejlig saftig, og chilisaucen er en pikant medspiller til fisken. I øvrigt henvises til opskrifterne ”Superdejlige sardiner med chilisauce” ”Ansjoser i hvid rom med koriandersauce”
|
|