Ansjoser i hvid rom
|
|
Køb 400- 500 g hele ansjoser hos fiskehandleren. Klip hoved og hale af de små velsmagende fisk, klip derpå bugen op og fjern indvoldene, men lad rygbenet blive siddende! INGREDIENSER: ca. 300 g ansjoser (vægt efter klargøring) TILBEREDNING: Anbring ansjoserne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, citronpeber, mild chili, paprika etc., hæld lidt hvid rom over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. basilikum, estragon, timian) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Mens ansjoserne bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken-rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, hon-ning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, dernæst vand. . Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilsættes den hakkede koriander. Kom til sidst krydder-urter i og smag til med middelhavssalt. NB! Under spisning af fisken kan man vælge at fjerne dens rygben eller simpelthen blot spise det med, da det er meget lille og sprødt. KOMMENTARER: I ovenstående opskrift er fisken blevet marineret i hvid rom, hvilket gør den saftig og dejligt sprød, og den går fint i spænd med den raffinerede og aromatiske koriandersauce. I øvrigt henvises til opskrifterne ”Superdejlige sardiner med ramsløgsauce” og "Sardiner i Jamaica rom med chilisauce" |
|