Liflig lyssejfilet med fennikelsauce |
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
ca. 300 g lyssejfilet TILBEREDNING: Læg lyssejfileten på en tallerken og pensl den med honningsennep på begge sider, krydr på begge sider med f.eks. karry, citronpeber, mild chili, paprika etc. Hæld derpå lidt appelsinsaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle-skabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1 min. på hver side) og anbring dernæst lyssejen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver lækker og indbydende. Mens lyssejen bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken – men i begrænset mængde, så fennikelsmagen ikke drukner!). Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføjes den hakkede friske fennikel. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne |
|