Citronmarineret brosmefilet
med estragonsauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g brosmefilet
400 g rå grønsager (f.eks. hvidkål, grønne asparges, rød peberfrugt, blomkål)
4-6 små kartofler
rapsolie
koncentreret citronsaft (flaske med 2-2½ dl kan købes overalt)
1 tsk. tomatkoncentrat
2 tsk. Dijon-sennep med estragon
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring brosmefileten på en tallerken og krydr den på begge sider med f.eks. citronpeber, mild chili, papri- ka, karry etc. Dryp lidt citronsaft over fisken på begge sider og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med ind- hold ind i køleskabet nogle timer.

Klargør grønsagerne (skyl, hak, skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. basilikum, timian, estragon) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1 min. på hver side) og anbring derpå brosmen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. oregano, estragon, basi-likum og evt. revet peberrod) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende.

Mens fisken tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 cham- pignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og estragon- sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Brosmen hører til torskefamilien, men er helt speciel, idet dens kød smager lidt som krabbekød, og prisen er normalt fordelagtig. Ovenstående opskrift kan også anvendes til beslægtede fiskearter som f.eks. mørk- sej, lyssej, lange og blålange.

I øvrigt henvises til opskrifterne

"Mørksejfilet med sennepsauce"

"Honningmarineret langefilet med muskat-sauce" og

"Liflig lyssejfilet med fennikelsauce"

 

Usynlig tæller side 41

Til toppen