Citronmarineret brosmefilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g brosmefilet TILBEREDNING: Anbring brosmefileten på en tallerken og krydr den på begge sider med f.eks. citronpeber, mild chili, papri- ka, karry etc. Dryp lidt citronsaft over fisken på begge sider og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med ind- hold ind i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, hak, skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. basilikum, timian,
estragon) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1 min. på hver side) og anbring derpå brosmen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. oregano, estragon, basi-likum og evt. revet peberrod) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende. Mens fisken tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 cham- pignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og estragon- sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne "Mørksejfilet med sennepsauce" "Liflig lyssejfilet med fennikelsauce"
|
|