Honningmarineret langefilet med muskat-sauce
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g langefilet TILBEREDNING: Anbring langefileten på en tallerken og pensl den med honning på begge sider, krydr derefter på begge sider med f.eks. citronpeber, paprika, karry, mild chili etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, persille, merian) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1 min. på hver side) og anbring derefter langen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. estragon, persille, merian og evt. revet peberrod) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende. Mens fisken tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 cham-pignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honning- sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføjes 1 tsk. stødt muskatnød. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Bemærk, at der til muskat-saucen er anvendt stødt muskatnød, som kan købes i de fleste supermarkeder. Muskat har en markant krydret smag og bør derfor doseres med omtanke, da den ellers kan komme til at dominere for meget i saucen. Den giver et godt samspil med fiskens honningmarinering. I øvrigt henvises til opskrifterne ”Mørksejfilet med sennepssauce” "Liflig lyssejfilet med fennikelsauce"
|
|