Mørksejfilet
med sennepssauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

2 mørksejfileter à 150 g (eller 1 stk. à 300 g, der de- les før servering)
400 g rå grønsager (f.eks. rødkål, hvidkål, rød peber- frugt, spinat)
4-6 små kartofler
rapsolie
2 tsk. alm. Dijon-sennep
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
1 gulerod (til sauce)
krydderier
mild curry paste
vineddike
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg mørksejen på en tallerken og pensl den på begge sider med curry paste, krydr derefter på begge sider med f.eks. mild chili, karry, citronpeber, paprika etc. Hæld lidt vineddike over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer, så fisken kan stå og trække.

Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. timian, basilikum, oregano) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider – ca. 1 min. på hver side - og anbring derpå mørksejen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. oregano, persille, purløg og evt. revet peberrod) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende.

Mens mørksejen tilberedes i ovnen, rives guleroden og steges i den tiloversblevne olie på panden sammen med løg og Dijon-sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvede- mel, derpå vand. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Mørksej er en lækker og billig spisefisk, som stort set kan købes året rundt. Af andre beslægtede torske- arter (i filet!) kan anbefales brosme, lange, blålange og lyssej til ovenstående ret som erstatning for mørk-sejen.

I øvrigt henvises til opskrifterne

"Citronmarineret brosmefilet med estragonsauce"

"Honningmarineret langefilet med muskat-sauce" og

"Liflig lyssejfilet med fennikelsauce"

Usynlig tæller side 17

Til toppen