Mørksejfilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 2 mørksejfileter à 150 g (eller 1 stk. à 300 g, der de- les før servering) TILBEREDNING: Læg mørksejen på en tallerken og pensl den på begge sider med curry paste, krydr derefter på begge sider med f.eks. mild chili, karry, citronpeber, paprika etc. Hæld lidt vineddike over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer, så fisken kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. timian, basilikum, oregano) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider – ca. 1 min. på hver side - og anbring derpå mørksejen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. oregano, persille, purløg og evt. revet peberrod) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende. Mens mørksejen tilberedes i ovnen, rives guleroden og steges i den tiloversblevne olie på panden sammen med løg og Dijon-sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvede- mel, derpå vand. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne "Citronmarineret
brosmefilet med estragonsauce" "Liflig lyssejfilet med fennikelsauce" |
|