"Ålegilde" for
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
ca. 300 g flået ål (8-10 stykker) TILBEREDNING: Rens og skyl fisken og skær eller klip den ud i 8-10 stk. Læg ålestykkerne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep. Krydr derefter på begge sider med f.eks. citronpeber, paprika, karry, fiskekrydderi etc., hæld lidt mørk rom over ålen og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og anbring tallerkenen med indhold nogle timer i køleskabet. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, stødt anis, Herbes de Provence) og middel-havssalt over. Dæk over med folie/stanniol og kom skålen ind i køleskabet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag ålen ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg ålestykkerne hurtigt på en pande i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring dem derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i ca. 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over ålestykkerne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fisken bliver sprød og lækker. Mens ålen tilberedes i ovnen, hældes overflødig olie fra stegepanden (hvis der bruges en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 cham-pignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt kryd-derier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige inden saucen er færdig, tilføres rom. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Til ovenstående opskrift anbefales det at servere en tør afkølet hvidvin (f.eks. Pinot Gris fra Alsace) eller rosévin (f.eks. Pinot Noir fra Alsace). En let afkølet rødvin (f.eks. Moulin-à-Vent fra Beaujolais) vil også være et godt valg! Hvis det skal være rigtig festligt, kan man udmærket servere en velafkølet tør mousserende vin (f.eks. Crémant d’Alsace, brut) til ålen – så bliver det virkelig en totaloplevelse for husarer m/k! I øvrigt henvises til opskrifterne: "Mangemarineret ål med aspargessauce"
|
|