Mangomarineret ål
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g flået ål (8-10 stykker) TILBEREDNING: Rens og skyl fisken og skær eller klip den ud i 8-10 stk. Læg ålestykkerne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. mild chili, paprika, karry, fiskekrydderi etc., hæld lidt mangosaft over ålen og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og anbring tallerkenen med indhold nogle timer i køleskabet. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, purløg, basilikum) og middelhavssalt over. Dæk over med folie/stanniol og kom skålen ind i køleska-bet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag ålen ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg ålestykkerne hurtigt på en pande i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring dem derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i ca. 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over ålen og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fisken bliver sprød og lækker. Mens ålen tilberedes i ovnen, hældes overflødig olie fra stegepanden (hvis der bruges en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 cham-pignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt kryd-derier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Ca. 5 min. inden saucen er færdig, tilføjes den finthakkede asparges. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne: ”Mangomarineret ål med aspargessauce” |
|