Sublim slethvar
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
1 flået slethvar à 400- 500 g 400 g rå grønsager (f.eks. spinat, pastinak, rosenkål, rød peberfrugt) TILBEREDNING: Anbring slethvarren på en tallerken og krydr den på begge sider med f.eks. citronpeber, mild chili, fiske-krydderi, paprika etc. Hæld lidt cognac over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg slethvarren i rigeligt med rapsolie på begge sider, så fisken kan tage ved. Inden slethvarren anbringes på et smurt ildfast fad, krydres den på begge sider med krydderurter (f.eks. de sam-me, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavs-salt. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver sprød. Mens slethvarren bliver tilberedt i ovnen, hældes over-flødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflon-belagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på pan-den sammen med løg, Dijon-sennep og tomatkon-centrat. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige inden saucen er færdig, tilsættes sherry. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. Ved servering af fisken frigøres først fiskekødet på oversiden (brug en fiskekniv eller et andet redskab uden skarp kant), derefter fiskekødet på undersiden. Til sidst deles begge fileter i to lige store stykker. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne ”Pragtfuld pighvar med cognacsauce” "Prægtig pighvarfilet med jordskokkesauce" "Slethvarfilet i rom med roséchampignonsauce"
|
|