Slethvarfilet i rom
med roséchampignonsauce

 Tilbage


(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g slethvarfileter med skind
400 g rå grønsager (f.eks. spidskål, rødkål, orange peberfrugt, spinat)
4-6 små kartofler (evt. aspargeskartofler)
rapsolie
mørk rom til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. koncentreret citronsaft,
1 tsk. honning,
6-7 stk.. finthakkede roséchampignons (også kaldet markchampignons)
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
krydderier
hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg slethvarfileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks., paprika, karry, fiskekrydderi, citronpeber etc., hæld lidt rom over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og anbring tallerkenen med indhold nogle timer i køleskabet. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, rosmarin, basilikum) og middelhavssalt over. Dæk over med folie/stanniol og kom skålen ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg og findel roséchampignons.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag slethvarfileterne ud af køleskabet og vend dem i hvedemel. Steg fisken hurtigt på en pande i rigeligt med rapsolie, så den kan tage ved, og anbring den derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i ca. 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over slethvarfileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så de bliver sprøde og lækre.

Mens slethvarfileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig olie fra stegepanden (hvis der bruges en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). Løgene steges på panden sammen med tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken – men i begrænset mængde, så roséchampignon-smagen ikke drukner!), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes de finthakkede roséchampignons. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Slethvar kan generelt købes hele året hos velassorterede fiskehandlere. Den er på højde med pighvar i kvalitet og smag, men lidt billigere end denne. Det er en halvfed fisk, der indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, der også kaldes omega-3 fedtsyrer. Kødet er hvidt, fast og velsmagende, og marineringen med rom fuldender billedet af en skøn fisk! Roséchampignon-saucen passer i øvrigt perfekt til slethvarren!

I øvrigt henvises til opskrifterne:

”Pragtfuld pighvar med cognacsauce”

”Sublim slethvar med sherrysauce” og

”Prægtig pighvarfilet med jordskokkesauce”

Til toppen