Raffineret makrelfilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g makrelfileter med skind TILBEREDNING: Anbring fileterne på en tallerken og pensl dem på beg- ge sider med Dijon-sennep, krydr derpå på begge sider med f.eks. paprika, fiskekrydderi, karry, mild chili etc. Hæld lidt vineddike over fisken og ælt det hele godt og grundigt. Dæk fileterne over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så fisken kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, fennikel- frø, Herbes de Provence) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Mens fileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. yderligere tørres med køkken- rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg og tomatkoncentrat. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. rugmel, derpå vand. Kom til sidst krydderurter i, frem for alt revet peberrod, og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Server retten til tør afkølet hvidvin (f.eks. Muscadet) eller rosévin (f.eks. Listel Gris). En let, afkølet rødvin (f.eks. Beaujolais) kan også anbefales. I øvrigt henvises til opskrifterne "Makrelfilet ”Provençale” med citronmelissesauce" og "Stout-marineret makrelfilet med stout-sauce" |
|