Makrelfilet
”Provençale”
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
ca. 300 g makrelfilet med skind TILBEREDNING: Læg fileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med Dijon-sennep ”Provençale”. Krydr derefter på begge sider med f.eks. citronpeber, karry, paprika, fiskekrydderi etc. Hæld lidt citronsaft over fileterne og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derpå fileterne i et smurt ildfast fad med skindsiden opad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydder-urter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grøn-sagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde. Mens fileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig olie fra panden (hvis der bruges en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydde-rier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken – men i beskeden mængde, så citronmelissesmagen ikke drukner!), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne ”Raffineret makrelfilet med peberrodssauce” og "Stout-marineret makrelfilet med stout-sauce"
|
|