Superfin sildefilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
ca. 300 g sildefileter med skind TILBEREDNING: Læg fileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep. Krydr dem dernæst på beg-ge sider med f.eks. citronpeber, karry, fiskekrydderi, paprika etc. Hæld citronsaft over fileterne og bland det hele godt og grundigt. Dæk silden over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleska-bet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150° ). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i rugmel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så silden kan tage ved, og placer derefter fileterne med skind-siden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydder-urter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsa-gerne) og middelhavssalt over silden og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så fileterne bliver sprøde. Mens silden bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honningsennep og honning. Tilfør krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. rugmel, derpå vand. Når saucen er ved at være færdig, tilsættes krydderurter og til sidst smages til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne ”Ølmarineret sildefilet med ølsauce” og
|
|