Superfin sildefilet
med honningsauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g sildefileter med skind
400 g rå grønsager (f.eks. broccoli, rødkål, pastinak, gul peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
Dijon-sennep med honning til pensling af fisken
koncentreret citronsaft til marinering af fisken
1 tsk. Dijon-sennep med honning til saucen
1 tsk. honning
1 tsk. tomatkoncentrat
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
rugmel
vand

TILBEREDNING:

Læg fileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep. Krydr dem dernæst på beg-ge sider med f.eks. citronpeber, karry, fiskekrydderi, paprika etc. Hæld citronsaft over fileterne og bland det hele godt og grundigt. Dæk silden over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleska-bet nogle timer.
Klargør grønsagerne (skyl, hak, skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, timian, rosma-rin) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150° ). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i rugmel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så silden kan tage ved, og placer derefter fileterne med skind-siden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydder-urter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsa-gerne) og middelhavssalt over silden og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så fileterne bliver sprøde.

Mens silden bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honningsennep og honning. Tilfør krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. rugmel, derpå vand. Når saucen er ved at være færdig, tilsættes krydderurter og til sidst smages til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Det er altid muligt at købe sild - og det endda til en rimelig pris! Penslingen af silden med honningsennep og marineringen med citronsaft dæmper det fede ved fisken og giver den samtidig en dejlig afrundet smag. Honningsaucen passer selvfølgelig perfekt til fisken!

I øvrigt henvises til opskrifterne

”Ølmarineret sildefilet med ølsauce” og


”Luksusmarineret sildefilet med appelsinsauce”

Til toppen