Luksusmarineret sildefilet med appelsinsauce
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
ca. 300 g sildefileter med skind 400 g rå grønsager (f.eks. blomkål, hvidkål, rosenkål, persillerod) 4-6 små kartofler rapsolie cognac eller tilsvarende brandy til marinering af fisken 1 tsk. tomatkoncentrat 1 tsk. Dijon-sennep med honning 6 spsk. koncentreret appelsinsaft (karton med 200 ml kan købes i de fleste supermarkeder) til saucen 1-2 rødløg 2-3 fed hvidløg 5-6 stk. champignons krydderier hvedemel vand TILBEREDNING: Anbring fileterne på en tallerken og krydr dem på beg-ge sider med f.eks. citronpeber, karry, paprika, mild chili etc. Hæld lidt cognac over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så silden kan tage ved, og anbring derpå fileterne med skind-siden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydder-urter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsa-gerne) og middelhavssalt over silden og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde. Mens silden tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes appelsinsaft. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middel-havssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne ”Ølmarineret sildefilet med ølsauce” og "Superfin sildefilet med honningsauce". |
|