Luksusmarineret sildefilet med appelsinsauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g sildefileter med skind
400 g rå grønsager (f.eks. blomkål, hvidkål, rosenkål, persillerod)
4-6 små kartofler
rapsolie
cognac eller tilsvarende brandy til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Dijon-sennep med honning
6 spsk. koncentreret appelsinsaft (karton med 200 ml kan købes i de fleste supermarkeder) til saucen
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring fileterne på en tallerken og krydr dem på beg-ge sider med f.eks. citronpeber, karry, paprika, mild chili etc. Hæld lidt cognac over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer.
Klargør grønsagerne (skyl, hak skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. merian, Herbes de Provence, oregano) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så silden kan tage ved, og anbring derpå fileterne med skind-siden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydder-urter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsa-gerne) og middelhavssalt over silden og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde.

Mens silden tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes appelsinsaft. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middel-havssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Sild er en populær og billig spisefisk, som kan købes året rundt. Til marinering af silden er blevet valgt cognac, som giver fisken en spændende smag. Appel-sinsaucen spiller desuden fint op til fiskens cognac-marinering!

I øvrigt henvises til opskrifterne

”Ølmarineret sildefilet med ølsauce” og

"Superfin sildefilet med honningsauce".

Til toppen