Ølmarineret sildefilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g sildefileter med skind TILBEREDNING: Læg fileterne på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. karry, paprika, mild chili, fiskekrydderi, citronpeber etc. Hæld lidt lagerøl over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleska-bet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i rugmel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derefter fileterne med skindsiden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde. Mens silden bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg og tomatkoncentrat. Tilsæt kryd- derier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. rugmel, derpå lidt vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes lagerøl. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Hvis man ønsker at drikke øl til maden, kan man naturligvis anvende samme øl som i retten eller en britisk ale, der netop har en bitter, men afrundet smag. Det er naturligvis også muligt at drikke vin til fisken: en tør afkølet hvidvin (f.eks. Sunrise Sauvignon Blanc fra Chile) eller rosévin (f.eks. Sunrise Merlot fra Chile). En let afkølet rødvin (f.eks. en Beaujolais) kan også benyttes. I øvrigt henvises til opskrifterne "Luksusmarineret sildefilet med appelsinsauce" og "Superfin sildefilet med honningsauce"
|
|