Laksefilet de luxe
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 2 laksefileter med skind à 150 g TILBEREDNING: Læg laksen på en tallerken og pensl den på begge sider med honningsennep, krydr derefter på begge sider med f.eks. citronpeber, mild chili, karry, fiske-krydderi etc. Hæld lidt cognac over laksen og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så fisken kan stå og trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider - ca. 1 min. på hver side – læg derefter laksen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver lækker. Mens fisken tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den tiloversblevne rapsolie sammen med løg, honning, citronsaft og tomatkoncentrat. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken - men i beskeden mængde, så blomkålssmagen ikke druk-ner!), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes den finthakkede blomkål. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. Kog sideløbende kartoflerne færdig. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne ”Indbydende laksefilet med citronsauce” "Lækker laksefilet med ferskensauce" "Bittermarineret laksefilet med enebærsauce" Prøv også opskriften |
|