Grillet laks på spyd
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g fersk laksefilet uden skind TILBEREDNING: Skær eller klip laksen ud i små stykker og læg stykker-ne på en tallerken. Laksen pensles på alle sider med mild curry paste og krydres på alle sider med f.eks. karry, citronpeber, paprika etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og anbring tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, fennikelfrø, spidskommen) og middelhavssalt over. Dæk over med folie/stanniol og sæt skålen i køleskabet. Tag laksestykkerne ud af køleskabet og sæt dem på 2 grillspyd. Ind imellem laksestykkerne sættes de grøn- sager, som er beregnet til spyddene, så det hele ser indbydende ud. Tag en raclette-grill frem, pensl den store teflonbe-handlede plade med lidt rapsolie. Tænd grillen, som vil være varm efter ca. 8 min. - alt efter model. På en pande tilberedes løg, tomatkoncentrat og cham-pignonskiverne i lidt rapsolie. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken) og 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Tilsæt rejerne og evt. muslin- ger eller jomfruhummerhaler. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Mens 1 person griller spyddene på raclette-grillen, kan en anden evt. tage sig af tilbehøret (kartofler, sauce og grønsager). Server hvidvin (f.eks. Frascati) eller rosévin (f.eks. Santa Rita) til. En let, afkølet rødvin (f.eks. Bourgogne Grand Ordinaire) er ligeledes en velegnet ledsager til denne ret.
|