Grillet laks på spyd

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g fersk laksefilet uden skind
ca. 350 g rå grønsager (vælg f.eks. rosenkål, spinat, hvi- de gulerødder, rødkål)
ca. 50 g grønsager til fiskespyd (vælg f.eks. små styk- ker gul peber, champignonskiver og cherrytomater)
4-6 små kartofler
rapsolie
1 tsk. tomatkoncentrat
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons i skiver
krydderier
mild curry paste
løsfrosne rejer og evt. muslinger eller jomfruhummer- haler til fiskesaucen (ca. 10-15 stk. i alt)
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Skær eller klip laksen ud i små stykker og læg stykker-ne på en tallerken. Laksen pensles på alle sider med mild curry paste og krydres på alle sider med f.eks. karry, citronpeber, paprika etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og anbring tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer.

Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, fennikelfrø, spidskommen) og middelhavssalt over. Dæk over med folie/stanniol og sæt skålen i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem for evt. at spare tid.

Tag laksestykkerne ud af køleskabet og sæt dem på 2 grillspyd. Ind imellem laksestykkerne sættes de grøn- sager, som er beregnet til spyddene, så det hele ser indbydende ud.

Tag en raclette-grill frem, pensl den store teflonbe-handlede plade med lidt rapsolie. Tænd grillen, som vil være varm efter ca. 8 min. - alt efter model.
Læg de 2 spyd på grillen og steg dem på alle sider – i alt i 8-10 min. Kom krydderurter og middelhavssalt over laks og grønsager på spyddene.

På en pande tilberedes løg, tomatkoncentrat og cham-pignonskiverne i lidt rapsolie. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken) og 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Tilsæt rejerne og evt. muslin- ger eller jomfruhummerhaler. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Spyddene kan tilberedes på raclette-grill både inden- dørs og udendørs (brug evt. forlængerledning).

Mens 1 person griller spyddene på raclette-grillen, kan en anden evt. tage sig af tilbehøret (kartofler, sauce og grønsager).

Server hvidvin (f.eks. Frascati) eller rosévin (f.eks. Santa Rita) til. En let, afkølet rødvin (f.eks. Bourgogne Grand Ordinaire) er ligeledes en velegnet ledsager til denne ret.

Usynlig tæller side 16

Til toppen