Glimrende guldbrasenfilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g guldbrasenfilet med skind TILBEREDNING: Anbring guldbrasenfileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med alm. Dijon-sennep. Krydr på begge sider med f.eks. karry, mild chili, fiskekrydderi, paprika etc. Hæld lidt cognac over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleska-bet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fileterne ud af køleskabet og steg dem på en pande i lidt rapsolie på begge sider (ca. ½ min på hver side) og anbring derefter fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middel-havssalt over fisken og grill ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver lækker og glinsende. Mens fileterne tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og alm. Dijon-sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev benyttet til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være parat, tilføres kirsebærvin. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Penslingen af fisken med alm. Dijon-sennep og mari-neringen med cognac gør denne ret til en kæmpenydel-se, og kirsebærvinsaucen klæder fisken på ypperligste vis! I øvrigt henvises til opskrifterne: ”Glansfuld guldbrasenfilet med Pernod-sauce” og "Gyldenstegt guldbrasen med ingefærsauce" |
|