Rødfiskfilet "Américaine"
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g rødfiskfileter med skind TILBEREDNING: Anbring fileterne på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. mild chili, fiskekrydderi, paprika, citronpeber etc. Hæld lidt Bourbon over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleska-bet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i rugmel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derpå fileterne med skindsiden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde og lækre. Mens fileterne bliver tilberedt i ovnen, hældes over-flødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflon-belagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, citronsaft og honning. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken – men i begrænset mængde, så peberfrugtsmagen ikke drukner!), 2 spsk. rugmel, derpå vand. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne ” Muscat-marineret rødfiskfilet med honningsauce” og "Elegant rødfiskfilet med majssauce" |
|