Elegant rødfiskfilet
med majssauce

 Tilbage


(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g rødfiskfileter med skind
400 g rå grønsager (f.eks. rødbede, avocado, rosenkål, gul peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
Dijon-sennep med honning til pensling af fisken
mørk rom til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. honning
1 tsk. koncentreret citronsaft
6 spsk. mosede majskorn (skær og bræk knap 15 cm af en majskolbe, fjern det yderste grønne hylster, skyl, skær majskornene fra kolben og mos dem derpå med en spiseske)
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring fileterne på en tallerken og pensl dem på beg-ge sider med honningsennep og krydr på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, karry, mild chili, citronpeber etc. Hæld lidt rom over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, hak, skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, purløg, basili-kum) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den på en pande i lidt rapsolie ca. 1 min. på hver side. Læg derefter fisken med skindsiden opad i et smurt ildfast fad, der sættes ind i ovnen, og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de sam-me, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavs-salt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver lækker og indbydende.

Mens fileterne bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende rapsolie sammen med løg, tomatkoncentrat, citronsaft og honning. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes de mosede majskorn. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Rødfisk er en mager og velsmagende spisefisk. Den er rig på protein og mineralet selen, som danskerne - især voksne – har en tendens til at få for lidt af. Rødfisk kan købes året rundt til en fornuftig pris. Der er blevet anvendt honningsennep til pensling og mørk rom til marinering af rødfisken, hvilket gør fisken fast og dejlig saftig. Majssaucen er en elegant ledsager til rødfisken, da den har næsten samme smagsretning som den tilberedte fisk.

I øvrigt henvises til opskrifterne

”Muscat-marineret rødfiskfilet med honningsauce” og

”Rødfiskfilet ”Américaine” med peberfrugtsauce”

Til toppen