Elegant rødfiskfilet
|
|
INGREDIENSER: ca. 300 g rødfiskfileter med skind TILBEREDNING: Anbring fileterne på en tallerken og pensl dem på beg-ge sider med honningsennep og krydr på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, karry, mild chili, citronpeber etc. Hæld lidt rom over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, hak, skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, purløg, basili-kum) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den på en pande i lidt rapsolie ca. 1 min. på hver side. Læg derefter fisken med skindsiden opad i et smurt ildfast fad, der sættes ind i ovnen, og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de sam-me, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavs-salt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver lækker og indbydende. Mens fileterne bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende rapsolie sammen med løg, tomatkoncentrat, citronsaft og honning. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes de mosede majskorn. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne ”Muscat-marineret rødfiskfilet med honningsauce” og ”Rødfiskfilet ”Américaine” med peberfrugtsauce” |
|