Sværdfisksteak
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 2 sværdfisksteaks à 150 g TILBEREDNING: Anbring sværdfisken på en tallerken og pensl den på begge sider med curry paste, krydr derpå på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, mild chili, paprika, karry, citronpeber etc. Hæld lidt vineddike over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det kan trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Mens sværdfisken tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges i den tiloversblevne olie på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og Dijon-sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes muscatvinen, kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Til saucen er anvendt en sød muscatvin, der tilfører den en markant og liflig smag. Vinen kan købes i alle supermarkeder og discountforretninger og fås i alle prisklasser. Normalt bruges muscatvin i øvrigt som dessertvin. Blue Marlin (kendt fra Ernest Hemingways roman: ”Den gamle mand og havet”) kan tilberedes på samme måde som sværdfisk. I øvrigt henvises til opskriften ”Cognacmarineret Blue Marlin-steak med limesauce” |
|