Sværdfisksteak
med muscat-sauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

2 sværdfisksteaks à 150 g
400 g rå grønsager (f. eks. jordskokker, rød delikatessepeber, fennikel, rødkål)
4-6 små kartofler
rapsolie
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. alm. Dijon-sennep
1 dl sød muscatvin
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
mild curry paste
vineddike
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring sværdfisken på en tallerken og pensl den på begge sider med curry paste, krydr derpå på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, mild chili, paprika, karry, citronpeber etc. Hæld lidt vineddike over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det kan trække.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. fennikelfrø, rosmarin, basilikum) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°).
Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider, 1-2 gange, i alt 1-1½ min. (alt efter tykkelse), og anbring derpå sværdfisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. oregano, Herbes de Pro-vence, purløg og evt. revet peberrod) og middel- havssalt over sværdfisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende. Pak fisken ind i aluminiumsfolie og lad den hvile i slukket ovn, men med ovnlågen på klem, i 5-10 min.

Mens sværdfisken tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges i den tiloversblevne olie på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og Dijon-sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes muscatvinen, kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Sværdfisk er en eksotisk og spændende spisefisk, der hos velassorterede fiskehandlere kan købes året rundt.

Til saucen er anvendt en sød muscatvin, der tilfører den en markant og liflig smag. Vinen kan købes i alle supermarkeder og discountforretninger og fås i alle prisklasser. Normalt bruges muscatvin i øvrigt som dessertvin.

Blue Marlin (kendt fra Ernest Hemingways roman: ”Den gamle mand og havet”) kan tilberedes på samme måde som sværdfisk.

I øvrigt henvises til opskriften

”Cognacmarineret Blue Marlin-steak med limesauce”


Usynlig tæller side 33

Til toppen