Cognacmarineret Blue Marlin-steak med limesauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

2 Blue Marlin-steaks à 150 g (eller 1 stk. à 300 g, der deles før servering)
400 g rå grønsager (f.eks. spinat, rødkål, gul peberfrugt, broccoli)
4-6 små kartofler
rapsolie
cognac eller tilsvarende brandy
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Dijon-sennep med honning
1 spsk. koncentreret limesaft (flaske med 2½ dl kan fås i velassorterede supermarkeder)
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring de 2 Blue Marlin-steaks på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. citronpeber, mild chili, fiskekrydderi, paprika, karry etc. Hæld cognac over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække.

Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, fennikelfrø, Herbes de Provence) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚).
Tag fisken ud af køleskabet, steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider, ca. 1-1½ min. på hver side (alt efter tykkelse), og anbring derefter fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. oregano, merian, basi-likum og evt. revet peberrod) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver lækker. Pak fisken ind i aluminiumsfolie og lad den hvile i slukket ovn, men med ovnlågen på klem, i 5-10 min.

Mens de 2 Blue Marlin-steaks tilberedes i ovnen, skæ- res de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den tiloversblevne olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføjes limesaften. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Blue Marlin er en eksotisk og lækker spisefisk, der som regel kan købes hos velassorterede fiskehandlere. Blue Marlin er kendt fra Ernest Hemingways roman: ”Den gamle mand og havet”. Sværdfisk kan tilberedes på samme måde som Blue Marlin.

I øvrigt henvises til opskriften

"Sværdfisksteak med muscat-sauce"

Til toppen