Havkatfilet, marineret i hvedeøl, med estragonsauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g havkatfilet
400 g rå grønsager (f.eks. spidskål, blomkål, gul peberfrugt, rødkål)
4-6 små kartofler
rapsolie
1 tsk. tomatkoncentrat
2 tsk. Dijon-sennep med estragon
hvedeøl til marinering af fisken
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring fileterne på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. citronpeber, paprika, mild chili, fiske-krydderi etc. Hæld lidt hvedeøl over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken til med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer.

Klargør grønsagerne (skyl, hak, skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, persille, merian) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derefter fileterne i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev brugt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så fileterne bliver sprøde.

Mens havkatten bliver tilberedt i ovnen, hældes over- flødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken- rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og estragonsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, der- efter lidt vand. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Havkat er en raffineret og lidt dyr spisefisk. Den er fast i kødet og er let at have med at gøre. Hvedeøllet giver sammen med hvedemel fisken en gylden og indby-dende overflade, hvilket gør den ekstra velsmagende. Hvis man ønsker at drikke øl til denne ret, vil en hvedeøl være det naturlige valg, da den er mild og blød i smagen og harmonerer med paneringen.

Foretrækkes vin, anbefales en tør afkølet hvidvin (f.eks. Pinot Gris fra Alsace) eller rosévin (f.eks. Pinot Noir fra Alsace).

I øvrigt henvises til opskrifterne

"Havkatfilet "Normande" med rødbedesauce" og

"Appelsinmarineret havkat med timiansauce"

Usynlig tæller side 37

Til toppen