Havkatfilet, marineret i hvedeøl,
med estragonsauce
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g havkatfilet TILBEREDNING: Anbring fileterne på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. citronpeber, paprika, mild chili, fiske-krydderi etc. Hæld lidt hvedeøl over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken til med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, hak, skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, persille, merian) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med
folie/stanniol over) ind i køleskabet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derefter fileterne i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev brugt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så fileterne bliver sprøde. Mens havkatten bliver tilberedt i ovnen, hældes over- flødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en
teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken- rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og estragonsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, der- efter lidt vand. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Foretrækkes vin, anbefales en tør afkølet hvidvin (f.eks. Pinot Gris fra Alsace) eller rosévin (f.eks. Pinot Noir fra Alsace). I øvrigt henvises til opskrifterne "Havkatfilet "Normande" med rødbedesauce" og "Appelsinmarineret havkat med timiansauce" |
|