Fristende fjæsingfilet
med
tomatiseret fiskesauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g fjæsingfileter med skind
400 g rå grønsager (f.eks. fennikel, spinat, rødkål, rød peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
1 tsk. tomatkoncentrat
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
mild curry paste
hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg fileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med curry paste, krydr derpå på begge sider med f.eks. karry, citronpeber, paprika, fiskekrydderi etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og anbring taller-kenen med indhold i køleskabet nogle timer.

Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. timian, estragon, merian) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derefter fileterne med skindsiden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de sam-me, som blev anvendt til grønsagerne) og middel-havssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så fileterne bliver sprøde.

Mens fileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg og tomatkoncentrat. Tilsæt krydde- rier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom til sidst krydder- urter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Fjæsing er en spændende, men billig fisk, som kan købes det meste af året. Man kan trygt arbejde med den og nyde den uden frygt! Hvis fileterne er tynde og små, er det bedst at spise dem med skindet på, da det kan være vanskeligt at fjerne dette.

Knurhanefilet kan laves på akkurat samme måde som ovenstående opskrift på fjæsingfilet:

"Supersaftig knurhanefilet med rosmarinsauce"

I øvrigt henvises til opskrifterne

"Forrygende fjæsing med sauce bénédictine" og

"Knurhanegilde" med skaldyrssauce"


Usynlig tæller side 30

Til toppen