Fristende fjæsingfilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g fjæsingfileter med skind TILBEREDNING: Læg fileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med curry paste, krydr derpå på begge sider med f.eks. karry, citronpeber, paprika, fiskekrydderi etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og anbring taller-kenen med indhold i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. timian, estragon, merian) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derefter fileterne med skindsiden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de sam-me, som blev anvendt til grønsagerne) og middel-havssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så fileterne bliver sprøde. Mens fileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg og tomatkoncentrat. Tilsæt krydde- rier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom til sidst krydder- urter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Knurhanefilet kan laves på akkurat samme måde som ovenstående opskrift på fjæsingfilet: "Supersaftig knurhanefilet med rosmarinsauce" I øvrigt henvises til opskrifterne "Forrygende fjæsing med sauce bénédictine" og "Knurhanegilde" med skaldyrssauce" |
|