Portvinsmarineret
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
300 g Sankt Petersfisk-filet med skind TILBEREDNING: Anbring fileterne på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, karry, paprika, citron-peber etc. Hæld lidt portvin over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle- skabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg den hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og læg derefter fileterne på et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffel-skræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne, inden de til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så de bliver lækre og indbydende. Mens fileterne bliver tilberedt i ovnen, hældes overflø- dig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflon- belagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med, løg, tomatkoncentrat, citronsaft og honning. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, dernæst vand. Lige inden saucen er ved at være parat, tilføjes den hakkede friske løvstikke. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: På hver side af fiskens skiveformede krop er der en stor mørk plet omgivet af en lys ring. Disse pletter symboliserer Sankt Peters fingeraftryk. Som et kurio- sum kan i øvrigt nævnes, at fiskens mund ser ud som skuffen i et kasseapparat! Sankt Petersfisk kan af og til købes hos velassorterede fiskehandlere til en rimelig pris. Fisken er velsmagen-de, og kødet er lyst og fast. Portvinsmarineringen bidrager til at gøre retten til en rigtig dejlig oplevelse! I øvrigt henvises til opskriften "Superfornem Sankt Petersfisk-filet med citrongræs-sauce" |
|