Spændende sandartfilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
300 g sandartfilet med skind TILBEREDNING: Anbring sandartfileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep. Krydr så på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, karry, fiskekryd-deri etc. Hæld citronsaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og placer derpå fileterne med skind- siden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydder- urter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grøn- sagerne) og middelhavssalt over sandarten og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde og lækre. Mens sandarten bliver tilberedt i ovnen, hældes over- flødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflon- belagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, citronsaft, honning og
tomatkoncentrat. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev benyttet til fisken – men i beskeden mængde, så smagen af oregano ikke bliver overdøvet!), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er færdig, tilsættes den hakkede oregano. Kom til sidst krydder- urter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskriften |
|