Sandartfilet ”Nordique” med havtornsauce
|
|
INGREDIENSER: 300 g sandartfilet med skind TILBEREDNING: Anbring sandartfileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. karry, mild chili, paprika, fiskekrydderi etc. Hæld lidt Classic-øl over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og placer derpå fileterne med skindsiden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over sandarten og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fileterne bliver sprøde og lækre. Mens sandarten bliver tilberedt i ovnen, hældes over-flødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg og den optøede havtorn, tilføj honning og tomatkoncentrat. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev benyttet til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Betegnelsen ”Nordique” er valgt, fordi havtorn er en nordisk busk med orange frugter, der er utroligt vitaminrige, og fordi Classic-øl er en dansk opfindelse. Marineringen med den danske Classic-øl gør fisken saftig og yderst velsmagende og havtornsaucen tilfører retten en syrlig/sød smag. I øvrigt henvises til opskriften ”Spændende sandartfilet med oreganosauce”
|
|