Blålangefilet ”Française”
|
|
INGREDIENSER: 300 g blålangefilet TILBEREDNING: Anbring fisken på en tallerken og krydr den på begge sider med f.eks. citronpeber, karry, mild chili, fiske-krydderi etc. Hæld lidt muscatvin over blålangen og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak, etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, oregano, timian) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚(varm-luftovn ca. 150˚). Mens blålangen tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende rapsolie sammen med løg, tomatkon-centrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev benyttet til fisken), 2 spsk. hvede-mel, derefter vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes den finthakkede persillerod. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Marineringen med muscatvin er således også efter fransk forbillede (derfor udtrykket ”Franςaise”) og klæder fisken særdeles godt, da dens faste kød bliver ekstra saftigt. Persillerodssaucen er som en drøm til blålangen! I øvrigt henvises til opskriften ”Blålangefilet ”Portugaise” med ananassauce”
|
|