Blålangefilet "Portugaise"
med ananassauce

 Tilbage


(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

300 g blålangefilet
400 g rå grønsager (f.eks. blomkål, broccoli, avocado, gul peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
Dijon-sennep med honning til pensling af fisken
portvin (f.eks. White Port Malvasia) til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Dijon-sennep med honning til saucen
7 spsk. koncentreret ananassaft (lille karton/flaske kan købes i supermarkedet – omrystes evt. før brug)
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg blålangefileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep og krydr på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, mild chili, fiske-krydderi etc. Hæld lidt portvin over blålangen og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle-skabet nogle timer, så det hele kan stå og trække.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak, etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, Herbes de Provence, basilikum) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚).
Tag fisken ud af køleskabet og steg den på en pande i lidt rapsolie ca. 1 min. på hver side. Anbring derefter blålangefileterne i et smurt ildfast fad, der sættes ind i ovnen, og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middel-havssalt over blålangen og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende og lækker.

Mens blålangen tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende rapsolie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev benyttet til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være parat, tilføres ananassaft. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Blålange kan af og til købes hos velassorterede fiske-handlere. Den hører til torskefamilien, men har en mere fast konsistens end den almindelige lange. Blålangen er specielt eftertragtet af franskmændene, hvortil de fleste landinger går.

Penslingen med honningsennep og marineringen med portvin giver fisken en både smuk overflade, men også en saftig og meget fast konsistens. Ananassaucen er den perfekte ledsager til denne velsmagende fisk!

I øvrigt henvises til opskriften

"Blålangefilet "Française" med persillerodsauce"

Til toppen