Chic sildehajsteak
|
|
INGREDIENSER: 2 sildehajsteaks à 150 g TILBEREDNING: Placer de 2 steaks på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. karry, mild chili, fiskekrydderi, citron-peber etc. Hæld lidt cognac over fisken og ælt det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider -1-2 gange, i alt 1-2 min. (alt efter tykkelse), og anbring derpå fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middel-havssalt over de 2 steaks, inden de til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300°. Pak fisken ind i aluminiumsfolie og lad den hvile i slukket ovn, men med ovnlågen på klem, i 5-10 min. Mens fisken tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes marc. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I den ovennævnte opskrift er sildehajen blevet marine-ret i cognac, hvilket gør fisken både fast og saftig. Marc-saucen klæder fisken på allerbedste vis og gør retten til en stor oplevelse! I øvrigt henvises til opskrifterne ”Saftig sildehajsteak marineret i vin” og ”Whisky-marineret gråhajsteak med kørvelsauce”
|
|