Rosastegt tunsteak

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

2 tunsteaks à 150 g (eller 1 stk. à 300 g, der deles før servering)
400 g rå grønsager (f.eks. spinat, hvidkål, gul peberfrugt, rødkål)
4-6 små kartofler
rapsolie
1 tsk. tomatkoncentrat
Dijon-sennep til pensling af fisken
1 tsk. Dijon-sennep (f.eks. alm., Provençale, med honning etc.)
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
vineddike
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring tunen på en tallerken og pensl den på begge sider med Dijon-sennep, krydr derpå på begge sider med f.eks. karry, citronpeber, paprika etc. Hæld lidt vineddike over fisken og ælt det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer, så det kan træk-ke.

Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. persille, oregano, purløg) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/ stanniol over) ind i køleskabet. Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider - 1-2 gange, i alt 1-2 min. (alt efter tykkelse), og anbring derpå tunen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 minutter. Kom krydderurter (f.eks. oregano, persille, purløg og evt. revet peberrod) og middelhavssalt over tunen, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende. Pak fisken ind i aluminiumsfolie og lad den hvile i sluk-ket ovn, men med ovnlågen på klem, i 5-10 min.

Mens tunen tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 cham-pignons i skiver og steges i den tiloversblevne olie på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og Dijon-sennep (vælg den udgave, der blev brugt til pensling af fisken!). Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.

KOMMENTARER:
Server retten til tør afkølet hvidvin (f.eks. Muscadet) eller rosévin (f.eks. Pinot Noir fra Alsace). En let, afkølet rødvin (f.eks. Fitou) kan også anbefales.

Prøv også forretten

"Velsmagende tunmousse for kræsne ganer"


Usynlig tæller side 14

Til toppen