Rosastegt tunsteak
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 2 tunsteaks à 150 g (eller 1 stk. à 300 g, der deles før
servering) TILBEREDNING: Anbring tunen på en tallerken og pensl den på begge sider med Dijon-sennep, krydr derpå på begge sider med f.eks. karry, citronpeber, paprika etc. Hæld lidt vineddike over fisken og ælt det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer, så det kan træk-ke. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. persille, oregano, purløg) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/ stanniol over) ind i køleskabet. Hak rødløg og hvidløg. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider - 1-2 gange, i alt 1-2 min. (alt efter tykkelse), og anbring derpå tunen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 minutter. Kom krydderurter (f.eks. oregano, persille, purløg og evt. revet peberrod) og middelhavssalt over tunen, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende. Pak fisken ind i aluminiumsfolie og lad den hvile i sluk-ket ovn, men med ovnlågen på klem, i 5-10 min. Mens tunen tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 cham-pignons i skiver og steges i den tiloversblevne olie på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og Dijon-sennep (vælg den udgave, der blev brugt til pensling af fisken!). Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Prøv også forretten "Velsmagende tunmousse for kræsne ganer" |
|