Velsmagende tunmousse
for kræsne ganer

 Tilbage

(4 PERSONER):

INGREDIENSER:

1 dåse tun i vand (drænet vægt 150g)
ca. 50 g løsfrosne rejer
2 dl græsk yoghurt 0,1% naturel
1 tsk. Dijon-sennep med honning
krydderier
8 stk. løsfrosne rejer til pynt
lidt gul peberfrugt til pynt (skær og form 4 små stk. på ca. 2- 3 cm)
4 grønne asparges (kun den øverste halvdel) til pynt
flûtes

TILBEREDNING:

Dåsen med tun åbnes, og vandet hældes fra. Kom tunen i en plasticskål og hæld den græske yoghurt i. Drys de 50 g rejer i (prøv evt. at fjerne noget af væden), tilsæt honningsennep, krydderier (f.eks. papri-ka, karry, mild chili, citronpeber etc.). Indholdet blendes med en stavblender i ca. 1 min., derpå drysses lidt middelhavssalt i, rør til sidst rundt i massen med en ske for at afgøre, om smagen er i orden (hvis ikke tilføjes yderligere middelhavssalt). Sæt låg på skålen, som anbringes i køleskabet, så indholdet kan stå og trække ca. 1 døgns tid (lav altså moussen dagen før servering!).

Moussen tages ud af køleskabet, rør atter rundt i den med en ske, så det hele bliver godt blandet. Fordel indholdet i 4 portionsskåle, pynt med rejer (lad dem tø op ca. 15 min. før brug), peberfrugt og asparges (skyl dem før brug). Drys til sidst krydderurter (f.eks. timian, oregano, basilikum) over tunmoussen i de 4 skåle.
Server flûtes til retten.

KOMMENTARER:
Ovenstående forret er et godt eksempel på, at en ret, der nærmest ikke indeholder fedt overhovedet, sag- tens kan være velsmagende! Her drejer det sig blot om, at ingredienserne bliver nøje afstemt med de tilsatte krydderier. Selv personer, der normalt ikke er til fisk, sætter pris på denne mousse, da den er lidt af en smagsoplevelse!

 

 

Usynlig tæller side 36

Til toppen