Havålsteak
m/tomatiseret paprikasauce

Tilbage 

(2 PERSONER)

INGREDIENSER:

2 havålsteaks à 250-300 g
3-400 g rå grønsager (champignons, gulerødder, blomkål, hvidkål, broccoli, gul peberfrugt)
4 små aspargeskartofler
2 små rødløg
2 fed hvidløg
rapsolie
fløde 9 %
maizenajævning (til lyse saucer)
1 teskefuld tomatkoncentrat
krydderier (mild currypaste, paprika, citronpeber, tzatziki, kommen, herbes de Provence, estragon, middelhavssalt)
hvedemel

TILBEREDNING:

Anbring de 2 steaks på en tallerken og pensl dem på begge sider med curry paste, krydr derpå på begge sider med paprika, citronpeber og tzatziki. Dæk fisken til med folie og lad den trække i køleskabet i 6-8 timer.
Hak grønsagerne, anbring dem i en skål, drys kom-men, Herbes de Provence, estragon og middelhavssalt over og sæt blandingen ind i køleskabet, til den skal bruges.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl kartoflerne og kog dem (med middelhavssalt).

Tænd ovnen på ca. 180° (varmluftovn ca. 170°). Tag de 2 havålsteaks ud af køleskabet og vend dem i hvede- mel. Steg fisken hurtigt på panden på begge sider (der bør bruges rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved) og anbring den på et smurt (benyt rapsolie) ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i ca. 25 minutter. Efter 15 minutter tages retten ud, og der drysses estragon, kommen, herbes de Provence og middel-havssalt over. Sæt fadet ind igen. Til sidst grilles 1-2 minutter ved 250-300°, så fisken bliver fast og sprød.

Mens havålen tilberedes i ovnen, steges løgene på panden. Tilsæt paprika, citronpeber, tzatziki og 1 TESKEFULD tomatkoncentrat og lad det brænde af sammen med løgene, inden der hældes koldt vand over. Når saucen er kommet i kog, jævnes først med fløde 9 %, derpå drysses maizenajævning i. Tilsæt kommen, herbes de Provence, estragon og smag af-slutningsvist til med middelhavssalt.
Server retten.

KOMMENTARER:
Havål er en raffineret spisefisk, der f.eks. er ret popu- lær i Normandiet. I smag minder den om smørfisk og hellefisk.

Usynlig tæller side 12

Til toppen