Skøn hornfiskefilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
ca. 300 g hornfiskefilet med skind (af 2 hele fisk) TILBEREDNING: Anbring hornfiskefileterne på en tallerken og klip hver enkel over i 2 lige store dele, så de bliver nemmere at håndtere. Pensl dem på begge sider med honning-sennep og krydr på begge sider med f.eks. paprika, mild chili, karry, fiskekrydderi etc. Hæld lidt limesaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med stanniol/folie og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i rugmel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og placér derpå fileterne i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffel-skræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileter-ne og grill til sidst fisken ca. 1 min. ved 250-300˚, så den bliver sprød og lækker. Mens hornfiskefileterne bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken-rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken – men i begrænset mængde, så karse-smagen ikke drukner!), 2 spsk. rugmel, derpå vand. Lige før saucen er ved at være færdig, tilføjes den hakkede friske karse. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: |
|