GULDFORELFILET ”FRANÇAISE”
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
300 g guldforelfilet med skind TILBEREDNING: Læg guldforelfileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep. Krydr dem på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, mild chili, citronpeber, karry etc. Hæld lidt calvados over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle-skabet nogle timer, så fisken kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, Herbes de Pro-vence, rosmarin) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1. min. på hver side) og anbring den derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende og lækker. Mens fileterne tilberedes i ovnen, finthakkes de 6-7 champignons. Steg løgene på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citron-saft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev benyttet til fisken, men i beskeden mængde for ikke at overdøve champignonsmagen!), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes de finthakkede champignons. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Fisken fortjener virkelig en speciel luksusbehandling, derfor udtrykket ”Française” (pensling med fransk honningsennep og marinering med calvados). Smagen er yderst delikat – en rigtig ”himmerigsmundfuld”! Champignonsaucen er med sin milde og cremede smag en diskret ledsager til fisken. I øvrigt henvises til opskriften "Guldforelfilet "Charentaise" med bønnesauce"
|
|