Betagende barsfilet
med madeirasauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g barsfilet med skind
400 g rå grønsager (f.eks. rødkål, hvidkål, broccoli, orange peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
Dijon-sennep med honning til pensling af fisken
mørk rom til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. alm. Dijon-sennep
1 dl madeira (malmsey, d.v.s. mørk, ravfarvet, fyldig og honningagtig)
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg barsfileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep. Krydr på begge sider med f.eks. karry, paprika, citronpeber, fiskekrydderi etc. Hæld lidt rom over fisken og bland det hele godt og grundigt. Kom stanniol/folie over fisken og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer.
Klargør grønsagerne (skyl, hak, skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. timian, persille, ore-gano) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den på en pande i lidt rapsolie på begge sider (ca. 1 min. på hver side) og anbring derpå fileterne i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de sam-me der blev benyttet til grønsagerne) og middehavssalt over fisken og grill ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver lækker og indbydende.

Mens barsfileterne bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og Dijon-sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige før saucen er ved at være færdig, tilføjes madeira. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middel-havssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Bars er en fremragende spisefisk, der kan købes hos velassorterede fiskehandlere til en rimelig pris. Kødet er lyst med lidt mørke farvetoninger og særdeles læk-kert! Penslingen med honningsennep og marineringen med rom tilfører fisken lidt ekstra kolorit, og denne behandlingsmetode falder fint i tråd med saucens smagsretning.

 

Til toppen