Madeira-marineret tilapia-filet med salviesauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

300 g tilapiafilet
400 g rå grønsager (f.eks. spinat, hvidkål, rosenkål, gul peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
madeira (malmsey, d.v.s. mørk, fyldig, ravfarvet og honningagtig) til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. honning
1 tsk. koncentreret citronsaft
6 spsk. hakket frisk salvie
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring fileterne på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, mild chili, fiske-krydderi etc. Hæld lidt madeira over fisken og bland det hele godt og grundigt. Kom folie/stanniol over fisken og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. basilikum, oregano, merian) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og placér derpå fileterne i et smurt ild-fast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst fisken ca. 1 min. ved 250-300˚, så den bliver sprød og lækker.

Mens tilapiafileterne bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken-rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige før saucen er ved at være færdig, tilføjes den hakkede friske salvie. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Tilapia er en planteædende fisk, som lever vildt i spe-cielt Afrika (Nilen), men den opdrættes også i akva-kultur mange forskellige steder i verden, frem for alt i Kina. Tilapia kan ofte købes hos velassorterede fiske-handlere – og det som regel til en overkommelig pris.

Fiskens kød er let rødligt og fast. Tilapia købes normalt i filet og er helt benfri. Den er nem at have med at gøre, og da den ikke har en markant fiskesmag, vil de fleste elske den! Madeira-marineringen af tilapia-fileterne gør den bestemt ikke mindre velsmagende!

Til toppen