Madeira-marineret tilapia-filet med salviesauce |
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
300 g tilapiafilet TILBEREDNING: Anbring fileterne på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, mild chili, fiske-krydderi etc. Hæld lidt madeira over fisken og bland det hele godt og grundigt. Kom folie/stanniol over fisken og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel, steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og placér derpå fileterne i et smurt ild-fast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst fisken ca. 1 min. ved 250-300˚, så den bliver sprød og lækker. Mens tilapiafileterne bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken-rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige før saucen er ved at være færdig, tilføjes den hakkede friske salvie. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Fiskens kød er let rødligt og fast. Tilapia købes normalt i filet og er helt benfri. Den er nem at have med at gøre, og da den ikke har en markant fiskesmag, vil de fleste elske den! Madeira-marineringen af tilapia-fileterne gør den bestemt ikke mindre velsmagende!
|
|