Sprælsk hvillingfilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
300 g hvillingfilet med skind TILBEREDNING: Anbring hvillingfileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep. Krydr derefter på begge sider med f.eks. citronpeber, karry, paprika, fiskekrydderi etc., hæld citronsaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleska-bet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (½-1 min. på begge sider). Anbring derpå fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de sam-me, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavs-salt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende. Mens hvillingfileterne tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den reste-rende olie sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken – men i begrænset mængde for ikke at overdøve meriansmagen!), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er færdig, tilsættes merian. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskriften "Hvillingfilet i hvid portvin med pastinaksauce" |
|